MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i...
fot. Anna Daniluk

Puszyste racuchy z truskawkami na deser. Wypróbuj szybki przepis z drożdżami. Zrobisz je w mniej niż godzinę

Krok 4.

Wystudzone mleko z masłem trzeba wlać do mąki pszennej i przy pomocy widelca wymieszać do uzyskania masy o gęstości śmietany. Taką masę trzeba odstawić na minimum 30 minut do wyrośnięcia. Następnie wyrośnięte ciasto trzeba smażyć na rozgrzanym oleju z ułożonymi plastrami truskawek na wierzchu.

Zobacz również

Rozmowa z burmistrzem Sławna o planach na rozpoczynającą się kadencję samorządową

Rozmowa z burmistrzem Sławna o planach na rozpoczynającą się kadencję samorządową

Grudziądzka premiera książki kucharskiej, która jest podróżą przez Europę. Zdjęcia

NOWE
Grudziądzka premiera książki kucharskiej, która jest podróżą przez Europę. Zdjęcia

Polecamy

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

Ten dip czosnkowy zawsze robi furorę. Podaję go na grilla, do mięs, warzyw i chleba

HIT DNIA
Ten dip czosnkowy zawsze robi furorę. Podaję go na grilla, do mięs, warzyw i chleba

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!

Zabawa to praca – nie przerywaj dziecku, kiedy się bawi!