MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE CAŁEGO MIĘSA NA PATELNIĘ
Wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię to błąd popełniany przez większość ludzi. A może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, więc wrzucenie go w całości na patelnię sprawi, że soki puszczą i zamiast się smażyć, zacznie się ono gotować. Mięso mielone warto wrzucać na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Serbka wraca do AZS UMCS. Skład prawie skompletowany

Serbka wraca do AZS UMCS. Skład prawie skompletowany

Handel ludźmi to rzeczywistość. W Olkuszu będą mogli ją poznać

Handel ludźmi to rzeczywistość. W Olkuszu będą mogli ją poznać

Polecamy

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?

Kina letnie w polskich miastach. Gdzie obejrzysz kinowe hity na świeżym powietrzu?

Te ślimaki zagrożeniem dla wilków, psów i kotów - alarmuje KPN, zjedzą nawet pisklę!

Te ślimaki zagrożeniem dla wilków, psów i kotów - alarmuje KPN, zjedzą nawet pisklę!

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy

Masz takie objawy? To może być jedyna oznaka choroby tarczycy