MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Odpowiednio przechowuj żywność...
fot. Photography by Fernando de Otto / Getty Images

Tyle żywności marnuje rocznie każdy Polak. Czego wyrzucamy najwięcej i jak tego uniknąć? Skala marnotrawstwa poraża

Odpowiednio przechowuj żywność

Nie wystarczy włożyć produktów spożywczych do lodówki, by zadbać o ich odpowiednie przechowanie. Nie bez powodu różne partie chłodziarki są przeznaczone do konkretnych wyrobów.

Gdzie co trzymać?

W dolnych szufladach umieść warzywa.
Mięso, jeśli nie zjesz go od razu, włóż do zamrażarki.
Mięso i ryby przeznaczone do szybkiego spożycia przechowuj na dolnej półce.
Wędliny przełóż do plastikowego pudełka lub zawiń w papier.
Razem z białym serem i potrawami przetworzonymi umieść je na środkowej półce.
Produkty mleczne przechowuj na górnej półce.
Jaja i słoiki z przetworami umieść na bocznych półkach - na drzwiach lodówki.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Chrzanowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Chrzanowie, (12.05-18.05.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Wołominie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Wołominie, (12.05-18.05.2024)

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Ciechanowie, (12.05-18.05.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Ciechanowie, (12.05-18.05.2024)

Przegląd tygodnia od 12.05 w Otwocku

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Otwocku

Przegląd tygodnia od 12.05 w Skarżysku-Kamiennej

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Skarżysku-Kamiennej